Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie na obiad.
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1845
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2957
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12686
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 251
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1845
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2957
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12686
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 251
Składniki
Wykonanie sosu: Cebulę, czosnek obrać, posiekać i zeszklić na oliwie, dodać rozmrożone grzyby, wlać bulion, dodać listek laurowy, ziele angielskie, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut. Wykonanie klopsów: Mięso połączyć z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem, żółtym serem. Przyprawić ziołami sola i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować zgrabne klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Następnie klopsy obtaczać w mące i obsmażyć z każdej strony na rumiano. Usmażone klopsy włożyć do przygotowanego sosu i dusić pod przykryciem około 15 minut. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżką maki, zagotować i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami lub grubym makaronem.