Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie, że bardzo lubimy poznawać nowe smaki, a "stare" danie, choć tradycyjne, bardzo nam smakuje.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1221
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 442
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3379
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 953
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1221
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 442
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3379
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 953
Składniki
Mięso przepuszczamy przez maszynkę, dolewamy zimną wodę (50 ml), dokładnie wyrabiamy. Do mięsa dodajemy musztardę sarepską, posiekaną cebulę, otręby, składniki dokładnie łączymy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy klopsy, obtaczamy w mące i smażymy na złoto z każdej strony. W rondelku na oleju podsmażamy na złoto cebulę, następnie dodajemy posiekany czosnek, smażymy 30 sekund i zalewamy gorącą wodą. Wkładamy podsmażone klopsy, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i dusimy na wolnym ogniu przez 45 min ( co jakiś czas obracamy ). Sos doprawiamy solą i pieprzem. Zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie.