Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie, że bardzo lubimy poznawać nowe smaki, a "stare" danie, choć tradycyjne, bardzo nam smakuje.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1112
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1108
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13102
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1112
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1108
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13102
Składniki
Mięso przepuszczamy przez maszynkę, dolewamy zimną wodę (50 ml), dokładnie wyrabiamy. Do mięsa dodajemy musztardę sarepską, posiekaną cebulę, otręby, składniki dokładnie łączymy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy klopsy, obtaczamy w mące i smażymy na złoto z każdej strony. W rondelku na oleju podsmażamy na złoto cebulę, następnie dodajemy posiekany czosnek, smażymy 30 sekund i zalewamy gorącą wodą. Wkładamy podsmażone klopsy, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i dusimy na wolnym ogniu przez 45 min ( co jakiś czas obracamy ). Sos doprawiamy solą i pieprzem. Zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie.