Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie, że bardzo lubimy poznawać nowe smaki, a "stare" danie, choć tradycyjne, bardzo nam smakuje.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17675
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15339
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5663
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9077
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17675
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15339
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5663
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9077
Składniki
Mięso przepuszczamy przez maszynkę, dolewamy zimną wodę (50 ml), dokładnie wyrabiamy. Do mięsa dodajemy musztardę sarepską, posiekaną cebulę, otręby, składniki dokładnie łączymy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy klopsy, obtaczamy w mące i smażymy na złoto z każdej strony. W rondelku na oleju podsmażamy na złoto cebulę, następnie dodajemy posiekany czosnek, smażymy 30 sekund i zalewamy gorącą wodą. Wkładamy podsmażone klopsy, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i dusimy na wolnym ogniu przez 45 min ( co jakiś czas obracamy ). Sos doprawiamy solą i pieprzem. Zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie.