Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na smacznego mięsnego klopsa.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 321
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28042
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8998
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 321
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28042
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8998
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 748
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, zmielić, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, przyprawy do smaku, wbić jajko i dokładnie wyrobić masę. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę mięsa, zrobić lekkie wgłębienie wzdłuż i układać, kabanosy, fasolkę, odsączone oliwki a na wierzch ułożyć mix sałatek. Skropić oliwą, posypać solą i pieprzem i przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 30 minut. W między czasie składniki na skorupkę razem wymieszać, wyjąć mięso z piekarnika, obłożyć przygotowaną skorupką i piec dalej przez następne 30 minut na złoty kolor.