Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klops z mięsa wołowo-wieprzowego z papryką i żółtym serem. Przepis pochodzi z 416. odcinka programu "Ewa gotuje".
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 622
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 80
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 17
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 47
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 58
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 622
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 80
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 17
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 47
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 58
Składniki
Z papryk usunąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na klarowanym maśle. Odstawić do wystudzenia.
Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wybić 3 całe jajka i 1 żółtko (białko zostawić na później). Wsypać bułkę tartą. Dodać musztardę, przecier oraz majeranek i dobrze wyrobić. Dorzucić podsmażoną paprykę i pokrojony w kosteczkę ser. Przyprawić solą i pieprzem. Wsypać wędzoną paprykę i wymieszać.
Keksówkę wyścielić namoczonym w wodzie papierem do pieczenia. Na dnie umieścić gałązki rozmarynu. Nałożyć masę. Ugnieść. Wierzch wyrównać i posmarować roztrzepanym białkiem. Udekorować rozmarynem.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C (z termoobiegiem).