Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Połączyć mięso, kajzerkę, cebulę, musztardę, jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące, usmażyć na złoto z obu stron. Przełożyć do rondla, wlać odrobinkę wody, przykryć i *przeparować* kotleciki. W międzyczasie zrobić sos: zagotować pomidory z sypkimi przyprawami i czosnkiem, dodać posiekaną mozarellę, podgrzać aby się lekko rozpuściła.
Na talerz wyłożyć klopsiki, polać je sosem i posypać świeżą bazylią.
Ja serwowałam z ryżem. 19.05.2009
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

KulinarnaChwila 31 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tangerinka 20 maja 2009Zgłoś do usunięcia
biurwa : już poprawione:) to cudzosłów wziął się i zamienił w cyferki i kropeczki ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

biurwa 20 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Ummm... napewno będzie dobre :) Tylko o co chodzi z tymi cyferkami i kropeczkami?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tangerinka 19 maja 2009Zgłoś do usunięcia
conles: nie używam mielonego... jedynie świeżego0 Kto głosował? | Odpowiedz

conles 19 maja 2009Zgłoś do usunięcia
bardzo fajne - sprubuj dodac troche mielonego imbiru0 Kto głosował? | Odpowiedz