Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby znane, a inaczej ;-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12702
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12702
Składniki
Połączyć mięso, kajzerkę, cebulę, musztardę, jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące, usmażyć na złoto z obu stron. Przełożyć do rondla, wlać odrobinkę wody, przykryć i *przeparować* kotleciki. W międzyczasie zrobić sos: zagotować pomidory z sypkimi przyprawami i czosnkiem, dodać posiekaną mozarellę, podgrzać aby się lekko rozpuściła.
Na talerz wyłożyć klopsiki, polać je sosem i posypać świeżą bazylią.
Ja serwowałam z ryżem. 19.05.2009