Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby znane, a inaczej ;-)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10249
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2885
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1993
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 757
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10249
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2885
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1993
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 757
Składniki
Połączyć mięso, kajzerkę, cebulę, musztardę, jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące, usmażyć na złoto z obu stron. Przełożyć do rondla, wlać odrobinkę wody, przykryć i *przeparować* kotleciki. W międzyczasie zrobić sos: zagotować pomidory z sypkimi przyprawami i czosnkiem, dodać posiekaną mozarellę, podgrzać aby się lekko rozpuściła.
Na talerz wyłożyć klopsiki, polać je sosem i posypać świeżą bazylią.
Ja serwowałam z ryżem. 19.05.2009