Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby znane, a inaczej ;-)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2583
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2583
Składniki
Połączyć mięso, kajzerkę, cebulę, musztardę, jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące, usmażyć na złoto z obu stron. Przełożyć do rondla, wlać odrobinkę wody, przykryć i *przeparować* kotleciki. W międzyczasie zrobić sos: zagotować pomidory z sypkimi przyprawami i czosnkiem, dodać posiekaną mozarellę, podgrzać aby się lekko rozpuściła.
Na talerz wyłożyć klopsiki, polać je sosem i posypać świeżą bazylią.
Ja serwowałam z ryżem. 19.05.2009