Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe bo z mięsa wołowego i z nutą cynamonu
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12143
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41912
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5026
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45858
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12143
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41912
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5026
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45858
Składniki
Z podanych wyżej składników wyrobić mięso
tak jak na mielone ,nadać im małe owalne kształty
Obtoczyć je dokładnie w mące lekko zmieszanej z bułką tartą ,obsmażyć na rumiano
Następnie w garnku wymieszać wszystkie składniki sosu (przetarte pomidory, 2filiżanki wody,1łyżeczka masła,sól,pieprz,) gotować na małym ogniu przez kilka minut .
Po chwili wkładamy klopsiki do sosu i dusimy około 15 minut ,dodając kawałek laski cynamonowej .
Przyprawić do smaku ,posypać zieleniną i podawać z ryżem ugotowanym na sypko ,lub ziemniakami .