Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe bo z mięsa wołowego i z nutą cynamonu
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3816
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3816
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Składniki
Z podanych wyżej składników wyrobić mięso
tak jak na mielone ,nadać im małe owalne kształty
Obtoczyć je dokładnie w mące lekko zmieszanej z bułką tartą ,obsmażyć na rumiano
Następnie w garnku wymieszać wszystkie składniki sosu (przetarte pomidory, 2filiżanki wody,1łyżeczka masła,sól,pieprz,) gotować na małym ogniu przez kilka minut .
Po chwili wkładamy klopsiki do sosu i dusimy około 15 minut ,dodając kawałek laski cynamonowej .
Przyprawić do smaku ,posypać zieleniną i podawać z ryżem ugotowanym na sypko ,lub ziemniakami .