Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe bo z mięsa wołowego i z nutą cynamonu
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10051
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 637
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10051
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 637
Składniki
Z podanych wyżej składników wyrobić mięso
tak jak na mielone ,nadać im małe owalne kształty
Obtoczyć je dokładnie w mące lekko zmieszanej z bułką tartą ,obsmażyć na rumiano
Następnie w garnku wymieszać wszystkie składniki sosu (przetarte pomidory, 2filiżanki wody,1łyżeczka masła,sól,pieprz,) gotować na małym ogniu przez kilka minut .
Po chwili wkładamy klopsiki do sosu i dusimy około 15 minut ,dodając kawałek laski cynamonowej .
Przyprawić do smaku ,posypać zieleniną i podawać z ryżem ugotowanym na sypko ,lub ziemniakami .