Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robert Makłowicz od lat podróżując po świecie, zbiera kulinarne inspiracje, które potem przekłada na swoje wyśmienite dania. Klopsiki inspirowane przepisem Roberta Makłowicza zrobione są z cielęciny oraz mięsa wieprzowego, towarzyszy im wyborny sos na bazie pora, cykorii oraz piwa typu pilzneńskiego. Takiemu daniu nie oprze się żaden mięsożerca. Klopsiki wychodzą pyszne i delikatne. Smacznego!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5934
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9013
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8326
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5714
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5934
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9013
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8326
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5714
Składniki
Zacznij od obrania i posiekania cebuli. Bułkę namocz w mleku. Następnie oba gatunki mielonego mięsa umieść w misce. Dodaj jajko, odciśniętą z mleka bułkę, posiekaną cebulę, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Połącz wszystkie składniki, a następnie uformuj klopsiki.
Obsyp klopsiki mąką, a następnie na rozgrzanym oleju usmaż je na złoty kolor. Przełóż na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Przygotowanie sosu rozpocznij od umycia pora i cykorii, następnie pokrój je w plastry. Podsmaż na maśle, dodaj odrobinę cukru brązowego, wlej bulion i piwo. Wszystko gotuj, aż sos się zredukuje. Na koniec włóż klopsiki do sosu i gotuj przez około pół godziny. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotowe!