Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby która by nie lubiła ryby . Więc dziś przepis na zdrową i smaczną rybę
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231780
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4964
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36436
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231780
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4964
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36436
Składniki
Bułkę namaczamy w wodzie z mlekiem (ilość zależy od naszej bułki która musi być cała zamoczona) pozostawiamy chwilę następnie odciskamy dość mocno odciskamy . Rybe kroimy na mniejsze kawałki i mielimy na maszynce do miesa na koniec mielimy odciśniętą bułkę . Do całości dodajemy jajko, około jednej dużej łyżki bułki tartej oraz dość solidną szczyptę soli i pieprzu , mała szczyptę tymianku i vegety . Całość dokładnie wyrabiamy i pozostawiamy około 10 minut do przegryzienia .
Po upływie tego czasu formujemy klopsiki (u mnie każdy około 20 g ), następnie panierujemy w samej bułce tartej .
Klopsiki obsmażamy na niewielkiej ilości oleju na lekko złoty kolor . Po obsmażeniu przekładamy na talerz .
Na patelnię w której obsmażamy się klopsiki wrzucamy pokrojoną w plasty por i smażymy do momentu jak por puści soki i lekko się zeszkli . Na sam koniec dodajemy śmietanę . Gotujemy całość około 5 do 8 minut .
Do powstałego sosu ze śmietany i pora wrzucamy nasze pulpeciki , dodajemy koperek oraz przyprawy do smaku ( pieprz , maggi ) . Całość delikatnie mieszamy , tak by nie uszkodzić naszych pulpicików . Dusimy całość 15 minut .
Gotowe danie jemy z ulubionymi dodatkami typu ziemniaki ja osobiście uwielbiam same pulpeciki z dużą ilością pory .