Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam je z ziemniaczkami i samodzielnie przygotowanymi ogórkami małosolnymi. Poza sezonem letnim dobrze będą smakowały z ryżem i np. konserwowanymi ogórkami
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1017
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8776
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3102
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1017
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8776
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3102
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na łyżce oleju, dodajemy do mięsa i wyrabiamy z reszta składników - doprawiamy do smaku. Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej.
Klopsiki obsmażamy z każdej strony, przekładamy do rondla i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę posiekanego koperku i starty na drobnej tarce chrzan. Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień - dusimy pod przykryciem przez 10-15 minut.
Kiedy klopsy są już miękkie wyjmujemy je z rondla a sos przecedzamy przez sitko i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę i resztę koperku. Do sosu wrzucamy klopsiki i jeszcze przez 2-3 minutki podgrzewamy.