Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam je z ziemniaczkami i samodzielnie przygotowanymi ogórkami małosolnymi. Poza sezonem letnim dobrze będą smakowały z ryżem i np. konserwowanymi ogórkami
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 126
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4822
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 110
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 126
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4822
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 110
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na łyżce oleju, dodajemy do mięsa i wyrabiamy z reszta składników - doprawiamy do smaku. Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej.
Klopsiki obsmażamy z każdej strony, przekładamy do rondla i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę posiekanego koperku i starty na drobnej tarce chrzan. Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień - dusimy pod przykryciem przez 10-15 minut.
Kiedy klopsy są już miękkie wyjmujemy je z rondla a sos przecedzamy przez sitko i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę i resztę koperku. Do sosu wrzucamy klopsiki i jeszcze przez 2-3 minutki podgrzewamy.