Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam je z ziemniaczkami i samodzielnie przygotowanymi ogórkami małosolnymi. Poza sezonem letnim dobrze będą smakowały z ryżem i np. konserwowanymi ogórkami
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93469
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2621
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3479
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1579
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2241
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93469
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2621
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3479
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1579
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2241
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na łyżce oleju, dodajemy do mięsa i wyrabiamy z reszta składników - doprawiamy do smaku. Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej.
Klopsiki obsmażamy z każdej strony, przekładamy do rondla i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę posiekanego koperku i starty na drobnej tarce chrzan. Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień - dusimy pod przykryciem przez 10-15 minut.
Kiedy klopsy są już miękkie wyjmujemy je z rondla a sos przecedzamy przez sitko i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę i resztę koperku. Do sosu wrzucamy klopsiki i jeszcze przez 2-3 minutki podgrzewamy.