Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam je z ziemniaczkami i samodzielnie przygotowanymi ogórkami małosolnymi. Poza sezonem letnim dobrze będą smakowały z ryżem i np. konserwowanymi ogórkami
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 38
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 42
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 38
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 42
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na łyżce oleju, dodajemy do mięsa i wyrabiamy z reszta składników - doprawiamy do smaku. Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej.
Klopsiki obsmażamy z każdej strony, przekładamy do rondla i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę posiekanego koperku i starty na drobnej tarce chrzan. Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień - dusimy pod przykryciem przez 10-15 minut.
Kiedy klopsy są już miękkie wyjmujemy je z rondla a sos przecedzamy przez sitko i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę i resztę koperku. Do sosu wrzucamy klopsiki i jeszcze przez 2-3 minutki podgrzewamy.