Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Danie delikatne i lekko strawne. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, garnuszek,
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 962
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4759
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3262
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 962
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4759
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3262
Składniki
Otręby zalać wrzątkiem na parę minut , po czym odsączyć na sitku. Mięso przełożyć do miski dodać otręby , przyprawy i dokładnie wymieszać. Formować nie za duże kulki czyli klopsiki. Passate wymieszać z pieprzem , solą oraz bazylią następnie wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego , poukładać klopsiki, włożyć do piekarnika i zapiekać około 45 minut, 10 minut przed wyjęciem klopsiki posypać startym serem mozzarella.
Rozłożenie pasty passata.
Ułożenie klopsików.
Zapiekanie .
Gotowe do podania.