Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Danie delikatne i lekko strawne. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, garnuszek,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5965
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 769
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 826
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5965
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 769
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 826
Składniki
Otręby zalać wrzątkiem na parę minut , po czym odsączyć na sitku. Mięso przełożyć do miski dodać otręby , przyprawy i dokładnie wymieszać. Formować nie za duże kulki czyli klopsiki. Passate wymieszać z pieprzem , solą oraz bazylią następnie wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego , poukładać klopsiki, włożyć do piekarnika i zapiekać około 45 minut, 10 minut przed wyjęciem klopsiki posypać startym serem mozzarella.
Rozłożenie pasty passata.
Ułożenie klopsików.
Zapiekanie .
Gotowe do podania.