Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Danie delikatne i lekko strawne. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, garnuszek,
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 63
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 398
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40483
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 63
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 398
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40483
Składniki
Otręby zalać wrzątkiem na parę minut , po czym odsączyć na sitku. Mięso przełożyć do miski dodać otręby , przyprawy i dokładnie wymieszać. Formować nie za duże kulki czyli klopsiki. Passate wymieszać z pieprzem , solą oraz bazylią następnie wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego , poukładać klopsiki, włożyć do piekarnika i zapiekać około 45 minut, 10 minut przed wyjęciem klopsiki posypać startym serem mozzarella.
Rozłożenie pasty passata.
Ułożenie klopsików.
Zapiekanie .
Gotowe do podania.