Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Danie delikatne i lekko strawne. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, garnuszek,
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2409
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 506
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2409
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 506
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Składniki
Otręby zalać wrzątkiem na parę minut , po czym odsączyć na sitku. Mięso przełożyć do miski dodać otręby , przyprawy i dokładnie wymieszać. Formować nie za duże kulki czyli klopsiki. Passate wymieszać z pieprzem , solą oraz bazylią następnie wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego , poukładać klopsiki, włożyć do piekarnika i zapiekać około 45 minut, 10 minut przed wyjęciem klopsiki posypać startym serem mozzarella.
Rozłożenie pasty passata.
Ułożenie klopsików.
Zapiekanie .
Gotowe do podania.