Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Danie delikatne i lekko strawne. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, garnuszek,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5710
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5710
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Otręby zalać wrzątkiem na parę minut , po czym odsączyć na sitku. Mięso przełożyć do miski dodać otręby , przyprawy i dokładnie wymieszać. Formować nie za duże kulki czyli klopsiki. Passate wymieszać z pieprzem , solą oraz bazylią następnie wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego , poukładać klopsiki, włożyć do piekarnika i zapiekać około 45 minut, 10 minut przed wyjęciem klopsiki posypać startym serem mozzarella.
Rozłożenie pasty passata.
Ułożenie klopsików.
Zapiekanie .
Gotowe do podania.