Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsne klopsiki w sosie śmietankowym z dodatkiem koperku.Do sosu użyłam bazy do sosu jasnego marki ŁOWICZ.Sosik wyszedł gęsty,kremowy i bardzo smaczny.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6947
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30425
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29184
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6947
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30425
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29184
Składniki
Jeśli mamy łopatkę w kawałku to mielimy ją.Do zmielonego mięsa dodajemy kaszę mannę,doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsnej masy formujemy kuleczki-wielkość jak to lubi.Następnie mięsne kuleczki obsmażamy na oleju lub oliwie,aż zmienią kolor. Później dodajemy wodę i koperek i dusimy ok.10 min.pod przykryciem. Następnie wlewamy nasz sosik od Łowicza,mieszamy i dusimy jeszcze ok.15-20 min.Do szklanki wlewamy 3-4 łyżki sosu dodajemy śmietanę mieszamy i wlewamy do naszego sosu.Mieszamy,zostawiamy do zagotowania.Odstawiamy.Możemy jeszcze doprawić według uznania. W osobnym garnku gotujemy makaron.U mnie były to świderki Polecam serdecznie to danie.Szczególnie z użyciem sosów uniwersalnych firmy Łowicz. SMACZNEGO!!!