Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na klopsiki wołowe zawsze jeździłam z moją rodzinką do naszej ulubionej restauracji, ale ostatnio dzieciaki trochę chorowały, a z racji, że już od dawna miałam na nie apetyt, postanowiłam zrobić je sama. Jak na pierwszy raz myślę, że wyszły nawet fajnie, chociaż chyba ciut za długo trzymałam je na dużym ogniu. Następnym razem będą jeszcze lepsze :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5363
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29707
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 225
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19352
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1004
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5363
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29707
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 225
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19352
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1004
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wbić jajko i wszystko razem dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki, a następnie obtoczyć w mące. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 15-20 min, obracając co jakiś czas. Warto zmniejszyć ogień. Jak ktoś lubi z wytopionego tłuszczu można zrobić sos. Wyciągamy klopsiki i kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na rozgrzany tłuszcz dodajemy łyżkę maki pszennej, chwilę podsmażamy, a następnie dolewamy wody (ilość wedle uznania), jednocześnie mocno mieszając. W razie potrzeby doprawić.
Klopsiki wspaniale komponują się ze słodką żurawiną. Smacznego !!!