Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na klopsiki wołowe zawsze jeździłam z moją rodzinką do naszej ulubionej restauracji, ale ostatnio dzieciaki trochę chorowały, a z racji, że już od dawna miałam na nie apetyt, postanowiłam zrobić je sama. Jak na pierwszy raz myślę, że wyszły nawet fajnie, chociaż chyba ciut za długo trzymałam je na dużym ogniu. Następnym razem będą jeszcze lepsze :)
Mięso doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wbić jajko i wszystko razem dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki, a następnie obtoczyć w mące.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 15-20 min, obracając co jakiś czas. Warto zmniejszyć ogień.
Jak ktoś lubi z wytopionego tłuszczu można zrobić sos.
Wyciągamy klopsiki i kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Na rozgrzany tłuszcz dodajemy łyżkę maki pszennej, chwilę podsmażamy, a następnie dolewamy wody (ilość wedle uznania), jednocześnie mocno mieszając. W razie potrzeby doprawić.
Klopsiki wspaniale komponują się ze słodką żurawiną.
Smacznego !!!
Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.
Odsłon: 5160
Nie od dziś wiadomo, że tajemnica wyjątkowego smaku mocnego bulionu tkwi w je...
Odsłon: 13169
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 47
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 12
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5172
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24019
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 47
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 12
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5172
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24019
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wbić jajko i wszystko razem dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki, a następnie obtoczyć w mące. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 15-20 min, obracając co jakiś czas. Warto zmniejszyć ogień. Jak ktoś lubi z wytopionego tłuszczu można zrobić sos. Wyciągamy klopsiki i kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na rozgrzany tłuszcz dodajemy łyżkę maki pszennej, chwilę podsmażamy, a następnie dolewamy wody (ilość wedle uznania), jednocześnie mocno mieszając. W razie potrzeby doprawić.
Klopsiki wspaniale komponują się ze słodką żurawiną. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z groszkiem i marchewką
Dania główne
Pieczony filet z żurawiną
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Kurczak z groszkiem i marchewką
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 12
Pieczony filet z żurawiną
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 14