Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sosie pieczarkowym i kaszą gryczaną.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14519
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19584
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14519
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19584
Składniki
Pokroiłam cebulę w kosteczkę. Połowę lekko podsmażyłam na patelni i potem dodałam pięć startych na tarce pieczarek i starty na tarce ząbek czosnku. Gdy się podsmażyły doprawiłam solą i pieprzem i schłodzone dodałam do mięsa mielonego. Dodałam też jajo, bułkę tartą, sól i chili.
Masę wyrobiłam, odczekałam trochę aby masa stężała. Obtoczyłam klopsiki w mące i zaczęłam smażyć na rumiano z drugą częścią pokrojonej cebuli.
Klopsiki obróciłam i dodałam resztę , pokrojonych w plasterki, pieczarek i pokrojony w plasterki czosnek. Gdy klopsiki były rumiane z obu stron, wysypałam na patelnię resztę mąki z obtaczania, około 2 łyżek i podsmażyłam ją na tłuszczu z patelni. Zalałam wodą , doprawiłam solą i sos jest właściwie gotowy. Całość pogotowałam około 10- 15 minut.
Podałam z kaszą gryszaną.
Smacznego :)