Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z indyka z pieczarkami

Przepis dnia 2020-11-16
Klopsiki z indyka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 741 Ocena: 15341

Dodano:

Odsłon: 3121

W sosie pieczarkowym i kaszą gryczaną.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Klopsiki z indyka z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pokroiłam cebulę w kosteczkę. Połowę lekko podsmażyłam na patelni i potem dodałam pięć startych na tarce pieczarek i starty na tarce ząbek czosnku. Gdy się podsmażyły doprawiłam solą i pieprzem i schłodzone dodałam do mięsa mielonego.
    Dodałam też jajo, bułkę tartą, sól i chili.

  2. Masę wyrobiłam, odczekałam trochę aby masa stężała. Obtoczyłam klopsiki w mące i zaczęłam smażyć na rumiano z drugą częścią pokrojonej cebuli.

  3. Klopsiki obróciłam i dodałam resztę , pokrojonych w plasterki, pieczarek i pokrojony w plasterki czosnek.
    Gdy klopsiki były rumiane z obu stron, wysypałam na patelnię resztę mąki z obtaczania, około 2 łyżek i podsmażyłam ją na tłuszczu z patelni. Zalałam wodą , doprawiłam solą i sos jest właściwie gotowy. Całość pogotowałam około 10- 15 minut.

  4. Podałam z kaszą gryszaną.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (33)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 listopada 2020 Nie ma człowieka przez jeden dzień i "setki" przepisów ucieka ;) REWELKA, indyk z pieczarkami i z moja ukochaną kaszą gryczaną. Fantastic Bombastic :D Odpowiedzi: 22 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 09 listopada 2020 Jeśli widzę kaszę gryczaną to od razu robię się głodna:) A "dodatek" smakowitych mielonych sprawia, że burczy mi w brzuchu:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń