Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sosie pieczarkowym i kaszą gryczaną.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7585
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 210
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2435
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 530
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7585
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 210
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2435
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 530
Składniki
Pokroiłam cebulę w kosteczkę. Połowę lekko podsmażyłam na patelni i potem dodałam pięć startych na tarce pieczarek i starty na tarce ząbek czosnku. Gdy się podsmażyły doprawiłam solą i pieprzem i schłodzone dodałam do mięsa mielonego. Dodałam też jajo, bułkę tartą, sól i chili.
Masę wyrobiłam, odczekałam trochę aby masa stężała. Obtoczyłam klopsiki w mące i zaczęłam smażyć na rumiano z drugą częścią pokrojonej cebuli.
Klopsiki obróciłam i dodałam resztę , pokrojonych w plasterki, pieczarek i pokrojony w plasterki czosnek. Gdy klopsiki były rumiane z obu stron, wysypałam na patelnię resztę mąki z obtaczania, około 2 łyżek i podsmażyłam ją na tłuszczu z patelni. Zalałam wodą , doprawiłam solą i sos jest właściwie gotowy. Całość pogotowałam około 10- 15 minut.
Podałam z kaszą gryszaną.
Smacznego :)