Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sosie pieczarkowym i kaszą gryczaną.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256458
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2967
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256458
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2967
Składniki
Pokroiłam cebulę w kosteczkę. Połowę lekko podsmażyłam na patelni i potem dodałam pięć startych na tarce pieczarek i starty na tarce ząbek czosnku. Gdy się podsmażyły doprawiłam solą i pieprzem i schłodzone dodałam do mięsa mielonego. Dodałam też jajo, bułkę tartą, sól i chili.
Masę wyrobiłam, odczekałam trochę aby masa stężała. Obtoczyłam klopsiki w mące i zaczęłam smażyć na rumiano z drugą częścią pokrojonej cebuli.
Klopsiki obróciłam i dodałam resztę , pokrojonych w plasterki, pieczarek i pokrojony w plasterki czosnek. Gdy klopsiki były rumiane z obu stron, wysypałam na patelnię resztę mąki z obtaczania, około 2 łyżek i podsmażyłam ją na tłuszczu z patelni. Zalałam wodą , doprawiłam solą i sos jest właściwie gotowy. Całość pogotowałam około 10- 15 minut.
Podałam z kaszą gryszaną.
Smacznego :)