Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sosie pieczarkowym i kaszą gryczaną.
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 287
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 19
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 332
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 296
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 287
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 19
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 332
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 296
Składniki
Pokroiłam cebulę w kosteczkę. Połowę lekko podsmażyłam na patelni i potem dodałam pięć startych na tarce pieczarek i starty na tarce ząbek czosnku. Gdy się podsmażyły doprawiłam solą i pieprzem i schłodzone dodałam do mięsa mielonego. Dodałam też jajo, bułkę tartą, sól i chili.
Masę wyrobiłam, odczekałam trochę aby masa stężała. Obtoczyłam klopsiki w mące i zaczęłam smażyć na rumiano z drugą częścią pokrojonej cebuli.
Klopsiki obróciłam i dodałam resztę , pokrojonych w plasterki, pieczarek i pokrojony w plasterki czosnek. Gdy klopsiki były rumiane z obu stron, wysypałam na patelnię resztę mąki z obtaczania, około 2 łyżek i podsmażyłam ją na tłuszczu z patelni. Zalałam wodą , doprawiłam solą i sos jest właściwie gotowy. Całość pogotowałam około 10- 15 minut.
Podałam z kaszą gryszaną.
Smacznego :)