Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sosie pieczarkowym i kaszą gryczaną.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Pokroiłam cebulę w kosteczkę. Połowę lekko podsmażyłam na patelni i potem dodałam pięć startych na tarce pieczarek i starty na tarce ząbek czosnku. Gdy się podsmażyły doprawiłam solą i pieprzem i schłodzone dodałam do mięsa mielonego. Dodałam też jajo, bułkę tartą, sól i chili.
Masę wyrobiłam, odczekałam trochę aby masa stężała. Obtoczyłam klopsiki w mące i zaczęłam smażyć na rumiano z drugą częścią pokrojonej cebuli.
Klopsiki obróciłam i dodałam resztę , pokrojonych w plasterki, pieczarek i pokrojony w plasterki czosnek. Gdy klopsiki były rumiane z obu stron, wysypałam na patelnię resztę mąki z obtaczania, około 2 łyżek i podsmażyłam ją na tłuszczu z patelni. Zalałam wodą , doprawiłam solą i sos jest właściwie gotowy. Całość pogotowałam około 10- 15 minut.
Podałam z kaszą gryszaną.
Smacznego :)