Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne klopsiki na drugie danie.
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3448
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1165
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 352
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3448
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1165
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 352
Składniki
Wykonanie sosu: Masło rozcieramy z mąką na patelni, rozprowadzamy mlekiem i wywarem około ¾ szklanki i doprawiamy do smaku przyprawami. Klopsiki włożyć do sosu, chwilę podgotować i podawać do obiadu np.: z ryżem lub kaszą. Wykonanie: Karpia dokładnie oczyścić, wyfiletować i pokroić. Następnie zmielić w maszynce dwa razy z czerstwą bułką. Dodać jajko z białkiem, przyprawy, zieleninę i dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dosypać bułki tartej). Formować kulki wielkości jajka.
Kłaść do gotującego się wywaru warzywnego. Gotować na bardzo wolnym ogniu około 20 minut.