Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja dla tych najmniejszych łakomczuszków :) Małe mięsne klopsiki to coś co dzieci bardzo lubią, moich chłopacy też się nimi czasami zajadają. Aby były jeszcze bardziej pożywne zawsze staram się dodać do nich trochę marchewki, czy też pietruszki a ostatnio ryż zastąpiłam kaszą jaglaną. Wyszło bardzo smakowicie. Oczywiście najzdrowiej by było je ugotować, ale niestety wiem, że u mnie to nie przejdzie. Zapraszam :)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1529
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1529
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować wg opisu na opakowaniu i zostawić do wystygnięcia. Marchew i pietruszkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulkę obrać i drobno pokroić, a następnie chwilę podsmażyć na maśle klarowanym. W misce wymieszać mięso mielone z marchewką, pietruszką, cebulką, kaszą jaglaną i jajkiem. Doprawić pieprzem i solą. Następnie uformować małe klopsiki obtaczając w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 10-15 min. obracając co jakiś czas. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu.
Smacznego :)
:)