Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja dla tych najmniejszych łakomczuszków :) Małe mięsne klopsiki to coś co dzieci bardzo lubią, moich chłopacy też się nimi czasami zajadają. Aby były jeszcze bardziej pożywne zawsze staram się dodać do nich trochę marchewki, czy też pietruszki a ostatnio ryż zastąpiłam kaszą jaglaną. Wyszło bardzo smakowicie. Oczywiście najzdrowiej by było je ugotować, ale niestety wiem, że u mnie to nie przejdzie. Zapraszam :)
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 317
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 317
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować wg opisu na opakowaniu i zostawić do wystygnięcia. Marchew i pietruszkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulkę obrać i drobno pokroić, a następnie chwilę podsmażyć na maśle klarowanym. W misce wymieszać mięso mielone z marchewką, pietruszką, cebulką, kaszą jaglaną i jajkiem. Doprawić pieprzem i solą. Następnie uformować małe klopsiki obtaczając w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 10-15 min. obracając co jakiś czas. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu.
Smacznego :)
:)