Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach , podane z kurkumowym ryżem i zasmażaną białą kapustą w pomidorach.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37343
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37343
Składniki
Sprawiłam liny. Włożyłam je na 15 minut do lekko gotującej się wody. Mięso obrałam ze skóry, ości i kręgosłupa. Rozdrobniłam je widelcem.
Dodałam jajo, bułkę, szczypiorek, startą cebulę i czosnek, sól, pieprz, przyprawę pieprz cytrynowy. Wyrobiłam na jednolitą masę.
Klopsiki uformowałam mokrymi dłońmi i obtoczyłam je w mące.
Usmażyłam je z jednej strony na rumiano, obróciłam i dodałam posiekaną cebulę.
Gdy wszystko było rumiane dodałam na tłuszcz mąkę i ją przesmażyłam Dodałam teraz też czosnek- opcjonalnie.
Gdy mąka się przesmażyła dodałam odrobinę wody i zrobił się gesty sos, dodałam passatę pomidorową. Pogotowałam, doprawiłam solą i gotowe.
:D
Smacznego :)