Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach , podane z kurkumowym ryżem i zasmażaną białą kapustą w pomidorach.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13021
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1659
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232094
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13021
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1659
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232094
Składniki
Sprawiłam liny. Włożyłam je na 15 minut do lekko gotującej się wody. Mięso obrałam ze skóry, ości i kręgosłupa. Rozdrobniłam je widelcem.
Dodałam jajo, bułkę, szczypiorek, startą cebulę i czosnek, sól, pieprz, przyprawę pieprz cytrynowy. Wyrobiłam na jednolitą masę.
Klopsiki uformowałam mokrymi dłońmi i obtoczyłam je w mące.
Usmażyłam je z jednej strony na rumiano, obróciłam i dodałam posiekaną cebulę.
Gdy wszystko było rumiane dodałam na tłuszcz mąkę i ją przesmażyłam Dodałam teraz też czosnek- opcjonalnie.
Gdy mąka się przesmażyła dodałam odrobinę wody i zrobił się gesty sos, dodałam passatę pomidorową. Pogotowałam, doprawiłam solą i gotowe.
:D
Smacznego :)