Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozpływające się w ustach!
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 129
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31265
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3746
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4661
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8136
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 129
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31265
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3746
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4661
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8136
Składniki
Najpierw trzeba iść do lasu lub na targ.
Grzyby trzeba obrać i opłukać.
Posiekane grzyby i cebule przesmaża się na oleju do zrumienienia. najlepiej jest je od razu doprawić solą i pieprzem. Kilka grzybków zostawiłam do sosu. Trzeba dodać wszystkie składniki i wyrobić masę, uformować klopsiki i obtoczyć je w mące i obsmażyć na rumiano wraz z pozostałymi grzybkami. Potem klopsiki podlewa się wodą, doprawia, i dusi 15 minut pod przykrywką. Na koniec wystarczy sos zagęścić rozrobioną w wodzie mąką i jeszcze sprawdzić smak. Po wyłączeniu ognia można posypać danie natką pietruszki.
Smacznego :)