Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozpływające się w ustach!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1617
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1617
Składniki
Najpierw trzeba iść do lasu lub na targ.
Grzyby trzeba obrać i opłukać.
Posiekane grzyby i cebule przesmaża się na oleju do zrumienienia. najlepiej jest je od razu doprawić solą i pieprzem. Kilka grzybków zostawiłam do sosu. Trzeba dodać wszystkie składniki i wyrobić masę, uformować klopsiki i obtoczyć je w mące i obsmażyć na rumiano wraz z pozostałymi grzybkami. Potem klopsiki podlewa się wodą, doprawia, i dusi 15 minut pod przykrywką. Na koniec wystarczy sos zagęścić rozrobioną w wodzie mąką i jeszcze sprawdzić smak. Po wyłączeniu ognia można posypać danie natką pietruszki.
Smacznego :)