Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozpływające się w ustach!
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 218
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 218
Składniki
Najpierw trzeba iść do lasu lub na targ.
Grzyby trzeba obrać i opłukać.
Posiekane grzyby i cebule przesmaża się na oleju do zrumienienia. najlepiej jest je od razu doprawić solą i pieprzem. Kilka grzybków zostawiłam do sosu. Trzeba dodać wszystkie składniki i wyrobić masę, uformować klopsiki i obtoczyć je w mące i obsmażyć na rumiano wraz z pozostałymi grzybkami. Potem klopsiki podlewa się wodą, doprawia, i dusi 15 minut pod przykrywką. Na koniec wystarczy sos zagęścić rozrobioną w wodzie mąką i jeszcze sprawdzić smak. Po wyłączeniu ognia można posypać danie natką pietruszki.
Smacznego :)