Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozpływające się w ustach!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1799
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 60
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1799
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 60
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 235
Składniki
Najpierw trzeba iść do lasu lub na targ.
Grzyby trzeba obrać i opłukać.
Posiekane grzyby i cebule przesmaża się na oleju do zrumienienia. najlepiej jest je od razu doprawić solą i pieprzem. Kilka grzybków zostawiłam do sosu. Trzeba dodać wszystkie składniki i wyrobić masę, uformować klopsiki i obtoczyć je w mące i obsmażyć na rumiano wraz z pozostałymi grzybkami. Potem klopsiki podlewa się wodą, doprawia, i dusi 15 minut pod przykrywką. Na koniec wystarczy sos zagęścić rozrobioną w wodzie mąką i jeszcze sprawdzić smak. Po wyłączeniu ognia można posypać danie natką pietruszki.
Smacznego :)