Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z tuńczyka

Klopsiki z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 275 Ocena: 5295

Dodano:

Odsłon: 1129

Obiad lub kolacja, na cieplo, na zimno... na kazda okazje szczególnie na upaly, gdy brak ochoty na gotowanie. Prosty, szybki i latwy przepis - klopsiki z tunczyka, w dodatku z tunczyka z puszki - latwiej i szybciej juz chyba nie mozna - przy tym smakuja wysmienicie.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka we własnym sosie
  • 100 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała szalotka
  • bazylia
  • 2 jajka
  • 30 g bułki tartej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • masło klarowane
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrac pieczarki ze skórki i odciac lodygi, pokroic lub drobno zmiksowac razem z papryka, szalotka, bazylia i czosnkiem.
    Przecedzic tunczyka przez sito miazdzac go widelcem, nastepnie zmieszac z warzywami, doprawic sola, pieprzem i sokiem z cytryny, dodac jajka i bulke tarta.
    Uformowac z masy klopsiki, z tej ilosci wychodzi ok. 6 sztuk.
    Smazyc ze wszystkich stron.

  2. Podawac z salata lub z warzywnym spaghetti. Smakuja tez nastepnego dnia lub na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń