Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste klopsy mielone według maminego przepisu. Wychodzą niezwykle delikatne. Można je usmażyć na patelni, upiec w piekarniku lub zalać sosem i dusić pod przykryciem. Świetnie smakują podawane z ziemniakami i surówką. Duszone w sosie można podać z makaronem bądź ulubioną kaszą. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 103
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40224
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3481
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 717
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 103
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40224
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3481
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 717
Składniki
Czerstwą kajzerkę przełóż do miski i zalej zimnym mlekiem. Odstaw na bok do namoczenia. W trakcie moczenia obróć bułkę, żeby wchłonęła płyn z każdej strony. Namoczoną bułkę odciśnij z nadmiaru mleka.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem. Następnie odstaw podsmażoną cebulę do wystudzenia.
Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj bułkę odciśniętą z mleka, przestudzoną cebulę. Wbij jedno całe jajko. Mięsną masę dopraw solą i pieprzem.
Masę na klopsy mielone wyrabiaj dłońmi. Uformuj równej wielkości pulpeciki.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła klarowanego. Klopsy mielone smaż na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami.