Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne klopsy ze szpinakiem i serem mozzarellą to proste i szybkie danie obiadowe .
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 591
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 591
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Składniki
Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody, podsmażyć na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek tak (2 ząbki )dodać soli, pieprzu do smaku. Chwile jeszcze podsmażyć. Mięso mielone przełożyć do miski , do mięsa mielonego dodać jajko, drobno pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawić do smaku pieprzem, solą i przyprawą do mielonego, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz namoczoną wcześniej lecz odciśniętą bułkę , wszystko wymieszać do połączenia składników. Na rękę nabieramy porcję masy lekko spłaszczamy nakładamy łyżeczkę masy szpinakowej oraz plasterki sera mozzarella, następnie formujemy nadając kształt klopsa. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Klops gotowy do smażenia.