Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki rybne gotowane w pomidorowym sosie ze świeżymi, aromatycznymi ziołami.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją, ale do wody zamiast soli dodajemy curry. Filet blendujemy. Dodajemy jajko, przyprawy, otręby i bułkę tartą. Odrywamy po kawałku masy i formujemy klopsiki. Odstawiamy na talerz posypany bułką tartą, dzięki temu nie będą się kleić. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy. Smażymy na oleju, aż cebula się zeszkli. Zalewamy pomidorami, dodajemy koncentrat, srirachę i zioła. Dusimy pod przykryciem 10-15 minut. Wyjmujemy zioła, doprawiamy. Sos można zmiksować na gładko, lub zostawić z kawałkami warzyw. Do sosu wkładamy klopsiki. Gotujemy ok 15 minut, co jakiś czas obracając.
Klopsiki podajemy z ryżem.