Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy w sosie pietruszkowym podane z ziemniakami i sałatą lodową.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 600
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1328
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 437
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 600
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1328
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 437
Składniki
Zagotowujemy 750 ml wody z suszoną włoszczyzną, pastą rosołową, listkiem laurowym, zielem angielskim . Gotujemy do momentu miękkości włoszczyzny.
W między czasie z mięsa formujemy 2 klopsy.
Dodajemy klopsy do gotującego się bulionu oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Gotujemy aż klopsy wypłyną na wierzch.
Zagęszczamy sos i zabielamy śmietaną.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Klopsy podajemy z ziemniakami i sałatą lodową ze śmietaną. Smacznego!!!