Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, lekkostrawne klopsy dla tych, co wiedzą, co to dobry beszamel.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1943
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38620
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1345
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1943
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38620
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1345
Składniki
Do mięsa dodać namoczoną i lekko odciśniętą bułeczkę, jajko, sól i pieprz. Dobrze wyrobić drewnianą łyżką lub nawet zmiksować. Zwilżyć ręce wodą i formować dość duże, kuliste klopsy, obtaczać je w mące, kłaść na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć.
Sos: w rondlu rozgrzać masło z mąką, nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym mlekiem, a potem wlać wywar (rosół). Dodać koperek, sól i gałkę. Gotować na słabym ogniu ok. 8 min, często mieszając.
Na koniec do sosu włóż klopsy i duś 15 min.