Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, lekkostrawne klopsy dla tych, co wiedzą, co to dobry beszamel.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 676
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 228
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 363
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 676
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 228
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 363
Składniki
Do mięsa dodać namoczoną i lekko odciśniętą bułeczkę, jajko, sól i pieprz. Dobrze wyrobić drewnianą łyżką lub nawet zmiksować. Zwilżyć ręce wodą i formować dość duże, kuliste klopsy, obtaczać je w mące, kłaść na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć.
Sos: w rondlu rozgrzać masło z mąką, nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym mlekiem, a potem wlać wywar (rosół). Dodać koperek, sól i gałkę. Gotować na słabym ogniu ok. 8 min, często mieszając.
Na koniec do sosu włóż klopsy i duś 15 min.