Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, lekkostrawne klopsy dla tych, co wiedzą, co to dobry beszamel.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44636
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182051
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 227
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44636
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182051
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 227
Składniki
Do mięsa dodać namoczoną i lekko odciśniętą bułeczkę, jajko, sól i pieprz. Dobrze wyrobić drewnianą łyżką lub nawet zmiksować. Zwilżyć ręce wodą i formować dość duże, kuliste klopsy, obtaczać je w mące, kłaść na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć.
Sos: w rondlu rozgrzać masło z mąką, nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym mlekiem, a potem wlać wywar (rosół). Dodać koperek, sól i gałkę. Gotować na słabym ogniu ok. 8 min, często mieszając.
Na koniec do sosu włóż klopsy i duś 15 min.