Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4378
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4378
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Składniki
Ryż zalac wrzątkiem i wymoczyc ok. 10 minut, powinien nieco napęczniec. Mięso wymieszac z dobrze odsączonym ryżem, startą na grubych oczkach marchewką oraz drobno posiekaną cebulą. Przyprawic pieprzem i solą. Na patelni rozgrzac tłuszcz, ze wszystkich stron smażyc na nim mięsne kule. Następnie przełożyc je do garnka, podlac bulionem, dodac curry, zioła i koncentrat pomidorowy. Dusic ok. 30 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodac mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w śmietanie i niewielkiej ilości bulionu spod gotowania. Chwilę pogotowac.