Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 87
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4325
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2604
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 87
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4325
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2604
Składniki
Ryż zalac wrzątkiem i wymoczyc ok. 10 minut, powinien nieco napęczniec. Mięso wymieszac z dobrze odsączonym ryżem, startą na grubych oczkach marchewką oraz drobno posiekaną cebulą. Przyprawic pieprzem i solą. Na patelni rozgrzac tłuszcz, ze wszystkich stron smażyc na nim mięsne kule. Następnie przełożyc je do garnka, podlac bulionem, dodac curry, zioła i koncentrat pomidorowy. Dusic ok. 30 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodac mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w śmietanie i niewielkiej ilości bulionu spod gotowania. Chwilę pogotowac.