Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ryż zalac wrzątkiem i wymoczyc ok. 10 minut, powinien nieco napęczniec. Mięso wymieszac z dobrze odsączonym ryżem, startą na grubych oczkach marchewką oraz drobno posiekaną cebulą. Przyprawic pieprzem i solą. Na patelni rozgrzac tłuszcz, ze wszystkich stron smażyc na nim mięsne kule. Następnie przełożyc je do garnka, podlac bulionem, dodac curry, zioła i koncentrat pomidorowy. Dusic ok. 30 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodac mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w śmietanie i niewielkiej ilości bulionu spod gotowania. Chwilę pogotowac.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

awepa 27 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Pyszne te klopsiki :-) Dzisiaj zrobiłam :-)20 Kto głosował? | Odpowiedz

natalia987 29 marca 2011Zgłoś do usunięcia
klopsy pyszne tylko moja zdolność kulinarna nie bardzo :( zanim się udusiły już był jeden wielki klops:( ale i tak pyszny20 Kto głosował? | Odpowiedz

lidma 07 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
moja rodzinka bardzo je lubi :)20 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 06 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Apetyczne -)20 Kto głosował? | Odpowiedz

hela43 06 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ja też robię podobne są pyszne polecam .pozdrawiam20 Kto głosował? | Odpowiedz

Agi555 06 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
mmm.... ciekawe :)20 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 05 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
dobre :)20 Kto głosował? | Odpowiedz