Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Ryż zalac wrzątkiem i wymoczyc ok. 10 minut, powinien nieco napęczniec. Mięso wymieszac z dobrze odsączonym ryżem, startą na grubych oczkach marchewką oraz drobno posiekaną cebulą. Przyprawic pieprzem i solą. Na patelni rozgrzac tłuszcz, ze wszystkich stron smażyc na nim mięsne kule. Następnie przełożyc je do garnka, podlac bulionem, dodac curry, zioła i koncentrat pomidorowy. Dusic ok. 30 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodac mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w śmietanie i niewielkiej ilości bulionu spod gotowania. Chwilę pogotowac.