Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwadrans . Kluseczki świetnie smakują ze śmietaną, owocami czy polane bułką tarta z masłem .
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 64
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1180
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 412
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 64
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1180
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 412
Składniki
Do miski włóż jogurtu, jajko i sól dokładnie wymieszaj . Dodaj mąkę ziemniaczaną , następnie stopniowo dosypuj mąkę pszenną aż ciasto będzie gęste .
W garnku zagotuj wodę z solą , włóż łyżeczkę do gorącej wody , następnie nabieraj porcje ciasta i wkładaj do wody łyżeczkę zanurzając ją we wrzątku za każdym razem . Gotuj około 3 minut od wypłynięcia , Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej .
Kluseczki podaj na ciepło polane bułką tartą z masłem i ulubionymi owocami . Możesz dodać dowolne ulubione dodatki śmietanę , dżem mus owocowy . Smacznego .