Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na piątkowy obiad. Mięciutkie, pyszne kluseczki z pikantnymi warzywami.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 920
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 920
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Jajka roztrzepać w miseczce. Dodać jogurt i wymieszać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszać. Zagotować ok. 2,5 l wody z olejem rzepakowym i solą. Dużą łyżką nabierać porcje ciasta, pociągając łyżką po ściance miseczki i wkładać do gotującej się wody. Tak do wyczerpania ciasta. Chwilę pogotować aż kluseczki wypłyną na wierzch. Wyjąć kluseczki łyżką cedzakową na talerze. Ogórki pokroić w kostkę. Umieścić w salaterce i dodać odcedzony groszek. Dodać pokrojoną dymkę, pokrojony koperek, olej lniany, pieprz zielony świeżo mielony, szczyptę chilli i sól do smaku. Wymieszać, podać na talerze. Smacznego.