Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na piątkowy obiad. Mięciutkie, pyszne kluseczki z pikantnymi warzywami.
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 77
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 138
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 608
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 77
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 138
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 608
Składniki
Jajka roztrzepać w miseczce. Dodać jogurt i wymieszać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszać. Zagotować ok. 2,5 l wody z olejem rzepakowym i solą. Dużą łyżką nabierać porcje ciasta, pociągając łyżką po ściance miseczki i wkładać do gotującej się wody. Tak do wyczerpania ciasta. Chwilę pogotować aż kluseczki wypłyną na wierzch. Wyjąć kluseczki łyżką cedzakową na talerze. Ogórki pokroić w kostkę. Umieścić w salaterce i dodać odcedzony groszek. Dodać pokrojoną dymkę, pokrojony koperek, olej lniany, pieprz zielony świeżo mielony, szczyptę chilli i sól do smaku. Wymieszać, podać na talerze. Smacznego.