Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na piątkowy obiad. Mięciutkie, pyszne kluseczki z pikantnymi warzywami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Składniki
Jajka roztrzepać w miseczce. Dodać jogurt i wymieszać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszać. Zagotować ok. 2,5 l wody z olejem rzepakowym i solą. Dużą łyżką nabierać porcje ciasta, pociągając łyżką po ściance miseczki i wkładać do gotującej się wody. Tak do wyczerpania ciasta. Chwilę pogotować aż kluseczki wypłyną na wierzch. Wyjąć kluseczki łyżką cedzakową na talerze. Ogórki pokroić w kostkę. Umieścić w salaterce i dodać odcedzony groszek. Dodać pokrojoną dymkę, pokrojony koperek, olej lniany, pieprz zielony świeżo mielony, szczyptę chilli i sól do smaku. Wymieszać, podać na talerze. Smacznego.