Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na piątkowy obiad. Mięciutkie, pyszne kluseczki z pikantnymi warzywami.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3859
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3859
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Jajka roztrzepać w miseczce. Dodać jogurt i wymieszać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszać. Zagotować ok. 2,5 l wody z olejem rzepakowym i solą. Dużą łyżką nabierać porcje ciasta, pociągając łyżką po ściance miseczki i wkładać do gotującej się wody. Tak do wyczerpania ciasta. Chwilę pogotować aż kluseczki wypłyną na wierzch. Wyjąć kluseczki łyżką cedzakową na talerze. Ogórki pokroić w kostkę. Umieścić w salaterce i dodać odcedzony groszek. Dodać pokrojoną dymkę, pokrojony koperek, olej lniany, pieprz zielony świeżo mielony, szczyptę chilli i sól do smaku. Wymieszać, podać na talerze. Smacznego.