Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na piątkowy obiad. Mięciutkie, pyszne kluseczki z pikantnymi warzywami.
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 41
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 36
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 160
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 41
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 36
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 160
Składniki
Jajka roztrzepać w miseczce. Dodać jogurt i wymieszać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszać. Zagotować ok. 2,5 l wody z olejem rzepakowym i solą. Dużą łyżką nabierać porcje ciasta, pociągając łyżką po ściance miseczki i wkładać do gotującej się wody. Tak do wyczerpania ciasta. Chwilę pogotować aż kluseczki wypłyną na wierzch. Wyjąć kluseczki łyżką cedzakową na talerze. Ogórki pokroić w kostkę. Umieścić w salaterce i dodać odcedzony groszek. Dodać pokrojoną dymkę, pokrojony koperek, olej lniany, pieprz zielony świeżo mielony, szczyptę chilli i sól do smaku. Wymieszać, podać na talerze. Smacznego.