Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kluski śląskie ze smażoną cebulką.
Polecam.
Odsłon: 260
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 360
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 828
Polecam.
Odsłon: 260
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 360
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 828
Składniki
Ziemniaki obrać, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Najlepiej ugotować dzień wcześniej. Wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać całe jajko. Masę ziemniaczaną umieścić w naczyniu, podzielić na cztery części. Jedną część wyjąć. W to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dołożyć odjęte ziemniaki i zagnieść, do połączenia się składników. Łyżką nakładać jednakowe porcje i formować rękoma kuleczki, palcem robić w środku dziurkę. Gotować w osolonej wodzie ok. 4 minuty od momentu wypłynięcia. Podawać ze smażoną cebulką lub sosami.