Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kluski śląskie ze smażoną cebulką.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11864
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11864
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Ziemniaki obrać, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Najlepiej ugotować dzień wcześniej. Wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać całe jajko. Masę ziemniaczaną umieścić w naczyniu, podzielić na cztery części. Jedną część wyjąć. W to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dołożyć odjęte ziemniaki i zagnieść, do połączenia się składników. Łyżką nakładać jednakowe porcje i formować rękoma kuleczki, palcem robić w środku dziurkę. Gotować w osolonej wodzie ok. 4 minuty od momentu wypłynięcia. Podawać ze smażoną cebulką lub sosami.