Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kluski śląskie ze smażoną cebulką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116564
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7970
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1532
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1289
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116564
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7970
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1532
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1289
Składniki
Ziemniaki obrać, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Najlepiej ugotować dzień wcześniej. Wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać całe jajko. Masę ziemniaczaną umieścić w naczyniu, podzielić na cztery części. Jedną część wyjąć. W to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dołożyć odjęte ziemniaki i zagnieść, do połączenia się składników. Łyżką nakładać jednakowe porcje i formować rękoma kuleczki, palcem robić w środku dziurkę. Gotować w osolonej wodzie ok. 4 minuty od momentu wypłynięcia. Podawać ze smażoną cebulką lub sosami.