Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i co, że kuchnia śląska jest ciężka i tłusta...Posiada jednak jedną wadę, która woła o pomstę do nieba. nie można przestać zajadać się tymi rarytasami. Tak bosko smakują, dlatemu nie mogliśmy się wczoraj ruszać :D
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93575
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3492
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2255
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93575
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3492
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2255
Składniki
700 g ziemniaków gotujemy do miękkości, tłuczemy. Studzimy. Pozostałe ziemniaki ścieramy na tarce do ziemniaków, dodajemy do puree razem z mąką i solą. Wyrabiamy ciasto. Następnie wbijamy jajko, dokładnie mieszamy z masą kartoflaną (jeśli będzie za rzadka, dosypujemy mąkę). Z masy formujemy okrągłe kluski, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 5 min o d momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.