Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Ale również jako obiad podany z masłem lub smażonym boczkiem .
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2321
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2522
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 494
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1292
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2321
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2522
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 494
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1292
Składniki
Do głębokiego talerza / miski wbijamy jajka , dodajemy wodę , sól i mąkę mieszamy widelcem na jednolitą i gładką masę .
Zagotować wodę która lekko solimy . Zaczynamy kłaść kluski , najpierw zanurzamy łyżkę od zupy w wodzie a później nabieramy ciasto na kluski wielkości około 1/3 łyżki i wkładamy do wrzącej wody . Postępujemy tak do czasu aż zużyjemy całe ciasto na kluski . Delikatnie mieszamy i czekamy aż kluski wypłyną . Gotujemy około 3 do 5 minut na lekkim ogniu .