Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Ale również jako obiad podany z masłem lub smażonym boczkiem .
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Składniki
Do głębokiego talerza / miski wbijamy jajka , dodajemy wodę , sól i mąkę mieszamy widelcem na jednolitą i gładką masę .
Zagotować wodę która lekko solimy . Zaczynamy kłaść kluski , najpierw zanurzamy łyżkę od zupy w wodzie a później nabieramy ciasto na kluski wielkości około 1/3 łyżki i wkładamy do wrzącej wody . Postępujemy tak do czasu aż zużyjemy całe ciasto na kluski . Delikatnie mieszamy i czekamy aż kluski wypłyną . Gotujemy około 3 do 5 minut na lekkim ogniu .