Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Ale również jako obiad podany z masłem lub smażonym boczkiem .
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2113
Polecam.
Odsłon: 536
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12561
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5430
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2113
Polecam.
Odsłon: 536
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12561
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5430
Składniki
Do głębokiego talerza / miski wbijamy jajka , dodajemy wodę , sól i mąkę mieszamy widelcem na jednolitą i gładką masę .
Zagotować wodę która lekko solimy . Zaczynamy kłaść kluski , najpierw zanurzamy łyżkę od zupy w wodzie a później nabieramy ciasto na kluski wielkości około 1/3 łyżki i wkładamy do wrzącej wody . Postępujemy tak do czasu aż zużyjemy całe ciasto na kluski . Delikatnie mieszamy i czekamy aż kluski wypłyną . Gotujemy około 3 do 5 minut na lekkim ogniu .