Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieraz nie ma czasu na przygotowanie obiadu. Tu jednak można bardzo szybko się ogarnąć i przygotować coś smacznego, sytego i szybkiego, a jest to stary sprawdzony, składający się z kilku komponentów, które zawsze są w kuchni, przepis.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7321
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7321
Składniki
Do odpowiedniej wielkości miseczki wbijamy jajko, dodajemy sól i widelcem roztrzepujemy. Nastepnie dodajemy mąkę pszenną, wodę mineralną i wdalszym ciągu mieszamy, aby dokładnie rozprowadzić składniki. Ciasto powinno mieć konsystęncję gęstej śmietany.
Do garnka wlewamy wodę, solimy i zagotowujemy. Do gotującej wody wkładamy łyżkę (aby ciasto się nie kleiło i łatwo odchodziło od łyżki), a następnie nabieramy ciasto i zsuwamy do gotującej się wody. Tak postepujemy, aż całe ciasto jest w garnku. po wypłynięciu na powierzchnię gotujemy jeszcze 2 minuty. Wybieramy łyżką cedzakową i podajemy.
Porcja jest na 2 osoby. U mnie najlepiej kluski smakują okraszone boczkem z cebulką. Do tego surówka z kiszonej kapusty lub jak kto lubi.