Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieraz nie ma czasu na przygotowanie obiadu. Tu jednak można bardzo szybko się ogarnąć i przygotować coś smacznego, sytego i szybkiego, a jest to stary sprawdzony, składający się z kilku komponentów, które zawsze są w kuchni, przepis.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23225
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 523
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23225
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 523
Składniki
Do odpowiedniej wielkości miseczki wbijamy jajko, dodajemy sól i widelcem roztrzepujemy. Nastepnie dodajemy mąkę pszenną, wodę mineralną i wdalszym ciągu mieszamy, aby dokładnie rozprowadzić składniki. Ciasto powinno mieć konsystęncję gęstej śmietany.
Do garnka wlewamy wodę, solimy i zagotowujemy. Do gotującej wody wkładamy łyżkę (aby ciasto się nie kleiło i łatwo odchodziło od łyżki), a następnie nabieramy ciasto i zsuwamy do gotującej się wody. Tak postepujemy, aż całe ciasto jest w garnku. po wypłynięciu na powierzchnię gotujemy jeszcze 2 minuty. Wybieramy łyżką cedzakową i podajemy.
Porcja jest na 2 osoby. U mnie najlepiej kluski smakują okraszone boczkem z cebulką. Do tego surówka z kiszonej kapusty lub jak kto lubi.