Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7306
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7306
Składniki
Ser rozgnieść widelcem, dodaj sól, cukier waniliowy, śmietanę i roztrzepane jajka. Wymieszaj.
Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, w razie potrzeby możesz dodać więcej mąki gdyby ciasto było za rzadkie.
W garnku zagotuj wodę z solą i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, wkładaj do garnka z wrzącą wodą zanurzając łyżkę za każdym razem, gotuj około 3 minut od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej, podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem. Możesz również posypać cynamonem lub polać śmietaną lub jogurtem. Polecam.