Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3388
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 219
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13350
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3388
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 219
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13350
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Składniki
Ser rozgnieść widelcem, dodaj sól, cukier waniliowy, śmietanę i roztrzepane jajka. Wymieszaj.
Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, w razie potrzeby możesz dodać więcej mąki gdyby ciasto było za rzadkie.
W garnku zagotuj wodę z solą i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, wkładaj do garnka z wrzącą wodą zanurzając łyżkę za każdym razem, gotuj około 3 minut od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej, podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem. Możesz również posypać cynamonem lub polać śmietaną lub jogurtem. Polecam.