Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28719
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28719
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Ser rozgnieść widelcem, dodaj sól, cukier waniliowy, śmietanę i roztrzepane jajka. Wymieszaj.
Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, w razie potrzeby możesz dodać więcej mąki gdyby ciasto było za rzadkie.
W garnku zagotuj wodę z solą i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, wkładaj do garnka z wrzącą wodą zanurzając łyżkę za każdym razem, gotuj około 3 minut od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej, podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem. Możesz również posypać cynamonem lub polać śmietaną lub jogurtem. Polecam.