Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232059
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232059
Składniki
Ser rozgnieść widelcem, dodaj sól, cukier waniliowy, śmietanę i roztrzepane jajka. Wymieszaj.
Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, w razie potrzeby możesz dodać więcej mąki gdyby ciasto było za rzadkie.
W garnku zagotuj wodę z solą i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, wkładaj do garnka z wrzącą wodą zanurzając łyżkę za każdym razem, gotuj około 3 minut od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej, podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem. Możesz również posypać cynamonem lub polać śmietaną lub jogurtem. Polecam.