Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 143
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 143
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Ser biały zmielony wkładamy do miski, dokładamy żółtka, cukier i ucieramy mikserem na jednolitą masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubita pianę delikatnie łączymy z masą serowo - żółtkową. Do masy wsypujemy powoli przesianą mąkę pszenną, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie podczas mieszania, dosypać trochę jeszcze mąki, idealne jest gdy zaczyna odchodzić od miski. Z masy uformować wałeczki o średnicy 2,5 cm, lekko je spłaszczyć i pokroić ukośnie. Delikatnie wrzucić do gotującej sie i osolonej wody i gotować do wypłynięcia na wierzch. Tartą bułkę wsypać na suchą rozgrzaną patelnie, następnie dodać masło i podsmażyć na złoty kolor. Kluski wyjąć na talerz, polać masłem z bułką , posypać cynamonem.