Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski leniwe czyli leniwe pierogi przygotowane z twarogu, mąki i jaj. Podane z podsmażoną na masełku bułką tartą zadowolą niejedno podniebienie. Łatwe, proste i szybkie do przygotowania. Polecam
nóż, deska, miska, praska do ziemniaków lub maszynka do mielenia mięsa,
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67346
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1819
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67346
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1819
Składniki
Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko obie mąki i soli do smaku. Całość wymieszać do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie lub trzy części . Deskę lub stolnicę podsypać mąką , brać kolejno po części ciasta , z każdej części uformować wałek , kroić po skosie na kawałki . Kluski wrzucać do gotującej osolonej wody i gotować od wypłynięcia na powierzchnię wody od 3 - 5 minut. Po ugotowaniu podawać polane bułką tartą podsmażona na masełku.
Przygotowanie leniwych z sera .
Leniwe gotowe do podania.