Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski leniwe czyli leniwe pierogi przygotowane z twarogu, mąki i jaj. Podane z podsmażoną na masełku bułką tartą zadowolą niejedno podniebienie. Łatwe, proste i szybkie do przygotowania. Polecam
nóż, deska, miska, praska do ziemniaków lub maszynka do mielenia mięsa,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko obie mąki i soli do smaku. Całość wymieszać do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie lub trzy części . Deskę lub stolnicę podsypać mąką , brać kolejno po części ciasta , z każdej części uformować wałek , kroić po skosie na kawałki . Kluski wrzucać do gotującej osolonej wody i gotować od wypłynięcia na powierzchnię wody od 3 - 5 minut. Po ugotowaniu podawać polane bułką tartą podsmażona na masełku.
Przygotowanie leniwych z sera .
Leniwe gotowe do podania.