Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski leniwe czyli leniwe pierogi przygotowane z twarogu, mąki i jaj. Podane z podsmażoną na masełku bułką tartą zadowolą niejedno podniebienie. Łatwe, proste i szybkie do przygotowania. Polecam
nóż, deska, miska, praska do ziemniaków lub maszynka do mielenia mięsa,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1161
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1161
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13198
Składniki
Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko obie mąki i soli do smaku. Całość wymieszać do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie lub trzy części . Deskę lub stolnicę podsypać mąką , brać kolejno po części ciasta , z każdej części uformować wałek , kroić po skosie na kawałki . Kluski wrzucać do gotującej osolonej wody i gotować od wypłynięcia na powierzchnię wody od 3 - 5 minut. Po ugotowaniu podawać polane bułką tartą podsmażona na masełku.
Przygotowanie leniwych z sera .
Leniwe gotowe do podania.