Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne,w ustach się rozpływają. Wspaniałe do gulaszu, ale nie tylko ????
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19323
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13072
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1719
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232183
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19323
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13072
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1719
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232183
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Letnie mielimy.
Ziemniaki zmielone układamy w 3/4garnka, a 1/4 część garnka dajemy mąkę tortowa niekoniecznie i resztę mąkę ziemniaczana, dajemy jajko i zagniatamy.
Z zagniecionego ciasta robimy wałek tniemy na kawałeczki formujemy kulki i wgniatamy lekko palec. Pod kluski poprószyć trochę mąka aby się nie przykleiło.
Rzucamy na osoloną gotującą się wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować ok 5minut. Smacznego!