Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1757

Dodano:

Odsłon: 29997

Przepyszne,w ustach się rozpływają. Wspaniałe do gulaszu, ale nie tylko ????

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluski śląskie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Letnie mielimy.

  2. Ziemniaki zmielone układamy w 3/4garnka, a 1/4 część garnka dajemy mąkę tortowa niekoniecznie i resztę mąkę ziemniaczana, dajemy jajko i zagniatamy.

  3. Z zagniecionego ciasta robimy wałek tniemy na kawałeczki formujemy kulki i wgniatamy lekko palec. Pod kluski poprószyć trochę mąka aby się nie przykleiło.

  4. Rzucamy na osoloną gotującą się wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować ok 5minut.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jan-Kurts 26 listopada 2016 Zły przepis Bardzo zły Każda ślązaczka wyśmieje Ziemniaków się nie mieli!!!!!!!!!!!! muszą być przeciśnięte przez praske Mielone ślimaczą się i przyjmą każdą ilość mąki a wtedy sa ohydne Nie dodaje się tez ani grama mąki pszennej Odpowiedzi: 2 ▼

60 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń