Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne,w ustach się rozpływają. Wspaniałe do gulaszu, ale nie tylko ????
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182081
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182081
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Letnie mielimy.
Ziemniaki zmielone układamy w 3/4garnka, a 1/4 część garnka dajemy mąkę tortowa niekoniecznie i resztę mąkę ziemniaczana, dajemy jajko i zagniatamy.
Z zagniecionego ciasta robimy wałek tniemy na kawałeczki formujemy kulki i wgniatamy lekko palec. Pod kluski poprószyć trochę mąka aby się nie przykleiło.
Rzucamy na osoloną gotującą się wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować ok 5minut. Smacznego!