Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4070
Dodano: 07.11.2010
Odsłon: 12366
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ugotowane ziemniaki przecisnac przez praske. Przelozyc do miski i podzielic w misce na 4 czesci.
Wyciagnac z miski jedna czesc i na jej miejsce wsypac make ziemniaczana
cztery czesci ziemniakow zagniesc z maka na gladkie ciasto. Formowac kluseczki.
gotowac w osolonej wodzie az wyplyna na wierch.
smaczne z sosikiem lub okrasa ze skwarkow.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

maksiu 20 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
To sa typowe kluski slaskie pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

gocha764 03 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Pochodzę z dolnego śląska i do tego przepisu warto dodać małą łyzeczkę mąki pszennej ,wtedy wyjdą nam jeszcze lepsze i smaczniejsze kluski sląskie polecam i pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Katarzyna2102 09 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Kluski śląskie z wtartym ziemniakiem nazywane są " czorne" bądź "cygańskie"... a do tego modro kapusta i rolady wołowe :) mniam0 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 09 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
też uważam że to są własnie kluchy śląskie. Z tego co wiem to z dodatkiem surowych ziemniaków są pyzy.18 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 09 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
To są KLUSKI ŚLĄSKIE!!!! Nie dodaje się surowych ziemniaków i w dodatku są pyszne!!!3 Kto głosował? | Odpowiedz

babara 08 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
To nie sa slaskie kluski, slaskie kluski to sa ciemne kluski,z wtarym surowym ziemniakiem.1 Kto głosował? | Odpowiedz