Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie kluski śląskie ? w takim razie zapraszam na mój sprawdzony pyszny przepis gdzie kluski rozpływają się w ustach
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182179
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 302
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182179
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 302
Składniki
Mięso z łopatki pokroić w dowolnej wielkości kostkę posypać przyprawami wlać dwie łyżki oleju i wszystko wymieszać do połączenia się w jedną całość
Przygotowane mięso przełożyć na rozgrzaną patelnię i obsmażyć je na rumiany kolor, po tym czasie wlać wodę i wsypać suszone warzywa dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do powstania sosu
Zmielone ziemniaki wyrównując wierzch podzielić na cztery części wyjąć jedną z części i na jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną dodać jajko i wyrobić na jednolitą masę
Jak woda się zagotuje formować kluski przez środek zrobić dziurkę i od zagotowania gdy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty