Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie kluski śląskie ? w takim razie zapraszam na mój sprawdzony pyszny przepis gdzie kluski rozpływają się w ustach
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19308
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19308
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Mięso z łopatki pokroić w dowolnej wielkości kostkę posypać przyprawami wlać dwie łyżki oleju i wszystko wymieszać do połączenia się w jedną całość
Przygotowane mięso przełożyć na rozgrzaną patelnię i obsmażyć je na rumiany kolor, po tym czasie wlać wodę i wsypać suszone warzywa dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do powstania sosu
Zmielone ziemniaki wyrównując wierzch podzielić na cztery części wyjąć jedną z części i na jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną dodać jajko i wyrobić na jednolitą masę
Jak woda się zagotuje formować kluski przez środek zrobić dziurkę i od zagotowania gdy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty