Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje. Kluski śląskie są łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo smaczne. Mogą być podstawą wielu dań i dodatkiem do różnych sosów.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22785
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45651
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22785
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45651
Składniki
Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić. Mąkę przesiać i połączyć z ziemniakami. Dodać jajko, sól i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować małe kuleczki, a środku zrobić wgłębienie. Ręce można obsypywać mąką, by ciasto się nie kleiło. Kluski ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć na talerz. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, usmażyć na oleju, przełożyć do miski. W szerokim rondlu podsmażyć posiekaną cebulę. Wlać wino, dusić około 5minut, dodać mięso, posiekaną natkę pietruszki, pokrojonego pora, pół łyżeczki tymianku, gałkę, sól, pieprz i całość zalać bulionem. Wymieszać. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, około 30minut, aby mięso było miękkie. W razie potrzeby doprawić. Kluski śląskie podawać z przygotowanym gulaszem.