Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubiane kluseczki wzbogacone gulaszem ,to doskonałe danie obiadowe.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 105
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2534
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 105
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2534
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach lub obrać i ugotować,wystudzić,przepuścić przez praskę.Łopatkę pokroić w kostkę doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.Cebulę pokroić w piórka.Paprykę pokroić w kostkę.Pieczarki obrać ,pokroić.Rozgrzać olej wrzucić cebulę ,dusić 1 min,dodać paprykę i pieczarki ,doprawić solą i pieprzem i dusić 5 min.,dodać mięso,dusić 10 min zalać wywarem i całość gotować 25 min..Śmietanę zahartować i dodać do gulaszu .Całość gotować 5 min,doprawić pieprzem oraz czerwoną słodką papryką .
Gdy gulasz będzie gotowy, zrobić kluseczki.Do ziemniaków przeciśniętych przez praskę dodać mąkę ziemniaczaną ,żółtko jajka, można dodać również całe jajko,zagnieść ciasto.Formować kulki wielkość jak kto lubi, preferowane wielkości orzecha włoskiego.Spłaszczyć je ,zrobić wgłębienia w środku.Gotować w osolonym wrzątku 6-7 minut.
Podawać gorące z gulaszem.