Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2024
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1166
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4354
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 60
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7502
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1166
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4354
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 60
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7502
Składniki
Kapelusze maślaków się obiera i grzyby się myje. Na patelni rumieni się cebulę i dodaje się grzyby. Gdy grzyby przyrumienią się dodaje się posiekany czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolewa się śmietankę/ mleko kokosowe. Całość doprawia się sosem sojowym, solą i pieprzem i gotuje około 10 minut. Na koniec posypuje się natką pietruszki.
Ziemniaki układa się w naczyniu, tak aby zajmowały trzy czwarte powierzchni. W wolną przestrzeń wsypuje się mąkę ziemniaczaną. Masę się wyrabia i formuje się kluski. Gotuje się je kilka minut do spuchnięcia.
Smacznego :)