Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2024
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117657
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8180
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1872
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1428
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117657
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8180
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1872
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1428
Składniki
Kapelusze maślaków się obiera i grzyby się myje. Na patelni rumieni się cebulę i dodaje się grzyby. Gdy grzyby przyrumienią się dodaje się posiekany czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolewa się śmietankę/ mleko kokosowe. Całość doprawia się sosem sojowym, solą i pieprzem i gotuje około 10 minut. Na koniec posypuje się natką pietruszki.
Ziemniaki układa się w naczyniu, tak aby zajmowały trzy czwarte powierzchni. W wolną przestrzeń wsypuje się mąkę ziemniaczaną. Masę się wyrabia i formuje się kluski. Gotuje się je kilka minut do spuchnięcia.
Smacznego :)