Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2024
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 75
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 101
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 23
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 40
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 75
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 101
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 23
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 40
Składniki
Kapelusze maślaków się obiera i grzyby się myje. Na patelni rumieni się cebulę i dodaje się grzyby. Gdy grzyby przyrumienią się dodaje się posiekany czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolewa się śmietankę/ mleko kokosowe. Całość doprawia się sosem sojowym, solą i pieprzem i gotuje około 10 minut. Na koniec posypuje się natką pietruszki.
Ziemniaki układa się w naczyniu, tak aby zajmowały trzy czwarte powierzchni. W wolną przestrzeń wsypuje się mąkę ziemniaczaną. Masę się wyrabia i formuje się kluski. Gotuje się je kilka minut do spuchnięcia.
Smacznego :)