Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski Spaetzle polane sosem rydzowym.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1173
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13653
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1173
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13653
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Składniki
Wykonanie: Wyczyszczone, wymyte rydze kroimy w większą kostkę. Paprykę i cebulę również kroimy w kostkę, wszystko solimy i posypujemy pieprzem ziołowym. Na gorącej patelni z 1 łyżką oleju dusimy rydze na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu puszczenia soku przez rydze. Gdy rydze puszczą sok, dodajemy pokrojone w kostkę paprykę i cebulę. Przykrywamy patelnię i dalej dusimy do miękkości papryki i cebuli. W między czasie w małym garnczku zagotowujemy wodę z 1 łyżką domowej kostki rosołowej. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy (mielony). Gdy duszące rydze, cebula i papryka są miękkie,przekładamy do garnczka, doprawiamy do smaku i dusimy wszystko w garnczku do lekkiego zagęszczenia się sosu. Dodajemy śmietanę i rozmieszaną mąkę ziemniaczaną. Wszystko mieszamy, próbujemy smak. Doprowadzamy do zagotowania się sosu i kończymy gotowanie sosu. W międzyczasie gotujemy kluski Spaetzle według instrukcji na opakowaniu.
Ugotowane kluski nakładamy na talerz i polewamy gorącym sosem z rydzami, papryką i cebulą. Po wierzchu danie posypujemy natką pietruszki. Smacznego!!!