Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują świetnie z większością dodatków niezależnie od tego, czy posypiecie je cukrem czy zjecie ze szpinakiem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5831
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5831
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, odcedzić, odstawić do wystudzenia, a następnie obrać.
Ziemniaki i twaróg przecisnąć przez praskę.
Dodać jajka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz około 2 łyżeczki soli i mieszając wyrobić gęste ciasto.
Ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałek o średnicy około 7 cm, z których każdy pokroić na plastry o grubości około 2 cm.
W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli.
Około połowę klusek włożyć do wrzątku, garnek przykryć pokrywką, płytę grzewczą ustawić na najwyższą moc i po chwili delikatnie zamieszać, aby nie przywarły do dna.
Kiedy woda zacznie się gotować a kluski wypłyną na powierzchnię, zmniejszyć moc płyty grzewczej, garnek odkryć i gotować przez około 6 minut.
Kluski wyjąć z wody łyżką cedzakową.
W taki sam sposób ugotować drugą część klusek.