Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miały być kluski śląskie. Jednak smak chcieliśmy podkręcić czymś. No to w rękę wpadło nam jabłko i czosnek. Wyszło niesamowicie pysznie <3
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2115
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 38
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3084
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2115
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 38
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3084
Składniki
Ziemniaki, obrane jabłko i ząbek czosnku dotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Następnie mielimy na średnich oczkach. Wyrabiamy z mąką ziemniaczaną. Formujemy kluski, które spłaszczamy. Posiekaną cebulę szklimy na maśle. Dodajemy grzyby pokrojone w paski, dusimy ze szczyptą soli i pieprzu. Po kwadransie dodajemy posiekany czosnek. Mąkę, mleko i śmietanę dokładnie mieszamy, wlewamy do grzybów, wsypujemy lubczyk i dusimy pod przykryciem przez kolejny kwadrans. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.