Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miały być kluski śląskie. Jednak smak chcieliśmy podkręcić czymś. No to w rękę wpadło nam jabłko i czosnek. Wyszło niesamowicie pysznie <3
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1008
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1008
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
Składniki
Ziemniaki, obrane jabłko i ząbek czosnku dotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Następnie mielimy na średnich oczkach. Wyrabiamy z mąką ziemniaczaną. Formujemy kluski, które spłaszczamy. Posiekaną cebulę szklimy na maśle. Dodajemy grzyby pokrojone w paski, dusimy ze szczyptą soli i pieprzu. Po kwadransie dodajemy posiekany czosnek. Mąkę, mleko i śmietanę dokładnie mieszamy, wlewamy do grzybów, wsypujemy lubczyk i dusimy pod przykryciem przez kolejny kwadrans. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.