Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie fazy na brukselkę ciąg dalszy :-). Szybko, tanio, pożywnie. Kluski mogą służyć jako dodatek do dań mięsnych lub tak jak u mnie jako samodzielnie danie
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 247
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9505
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 247
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9505
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Składniki
Brukselkę po umyciu należy ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Rozgnieść dokładnie widelcem lub tłuczkiem. Dodać jajko, mąkę, przyprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi formować kulki, wrzucac na osolony wrzątek. Gotowac ok. 7-8 min. od wypłynęcia. Odcedzić.
Podałam je posypane koperkiem i polane sosem pomidorowym. Smacznego :-)