Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie fazy na brukselkę ciąg dalszy :-). Szybko, tanio, pożywnie. Kluski mogą służyć jako dodatek do dań mięsnych lub tak jak u mnie jako samodzielnie danie
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3529
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 368
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1753
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3529
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 368
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1753
Składniki
Brukselkę po umyciu należy ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Rozgnieść dokładnie widelcem lub tłuczkiem. Dodać jajko, mąkę, przyprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi formować kulki, wrzucac na osolony wrzątek. Gotowac ok. 7-8 min. od wypłynęcia. Odcedzić.
Podałam je posypane koperkiem i polane sosem pomidorowym. Smacznego :-)