Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie fazy na brukselkę ciąg dalszy :-). Szybko, tanio, pożywnie. Kluski mogą służyć jako dodatek do dań mięsnych lub tak jak u mnie jako samodzielnie danie
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 331
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1370
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 331
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1370
Składniki
Brukselkę po umyciu należy ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Rozgnieść dokładnie widelcem lub tłuczkiem. Dodać jajko, mąkę, przyprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi formować kulki, wrzucac na osolony wrzątek. Gotowac ok. 7-8 min. od wypłynęcia. Odcedzić.
Podałam je posypane koperkiem i polane sosem pomidorowym. Smacznego :-)