Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie fazy na brukselkę ciąg dalszy :-). Szybko, tanio, pożywnie. Kluski mogą służyć jako dodatek do dań mięsnych lub tak jak u mnie jako samodzielnie danie
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7581
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2644
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7581
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2644
Składniki
Brukselkę po umyciu należy ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Rozgnieść dokładnie widelcem lub tłuczkiem. Dodać jajko, mąkę, przyprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi formować kulki, wrzucac na osolony wrzątek. Gotowac ok. 7-8 min. od wypłynęcia. Odcedzić.
Podałam je posypane koperkiem i polane sosem pomidorowym. Smacznego :-)