Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Mozna je jeść na słodko - se śmietanką i cukrem lub wytrawnie jako dodatek do różnego rodzaju sosów :-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6924
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5652
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6924
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5652
Składniki
Kaszę jaglaną nalezy opłukać na sicie. Następnie przesypać do garnka. Zalać wodą (2,5 szklanki) i gotować do czasu, aż kasza wchłonie wodę i będzie bardzo miękka (ok. 20 minut). Po przestudzeniu wymieszać kaszę z twarogiem, jajkiem i mąką, dodać szczyptę soli. Wyrobić jednolite ciasto (jeśli jest zbyt lepkie dodaję odrobinę mąki). Uformować wałki i kroić jak kopytka lub formować na kształt klusek śląskich. Wrzucić do wrzącej osolonej wody z dodatkiem oleju. Gotować kilka min. od wypłynięcia. Podawać ze słodką śmietanką. Jeśli na wytrwanie, to do ciasta dodaję więcej soli, pieprz i ulubione zioła. Smacznego :-)