Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Mozna je jeść na słodko - se śmietanką i cukrem lub wytrawnie jako dodatek do różnego rodzaju sosów :-)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 87
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 171
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 441
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 265
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 87
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 171
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 441
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 265
Składniki
Kaszę jaglaną nalezy opłukać na sicie. Następnie przesypać do garnka. Zalać wodą (2,5 szklanki) i gotować do czasu, aż kasza wchłonie wodę i będzie bardzo miękka (ok. 20 minut). Po przestudzeniu wymieszać kaszę z twarogiem, jajkiem i mąką, dodać szczyptę soli. Wyrobić jednolite ciasto (jeśli jest zbyt lepkie dodaję odrobinę mąki). Uformować wałki i kroić jak kopytka lub formować na kształt klusek śląskich. Wrzucić do wrzącej osolonej wody z dodatkiem oleju. Gotować kilka min. od wypłynięcia. Podawać ze słodką śmietanką. Jeśli na wytrwanie, to do ciasta dodaję więcej soli, pieprz i ulubione zioła. Smacznego :-)