Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Mozna je jeść na słodko - se śmietanką i cukrem lub wytrawnie jako dodatek do różnego rodzaju sosów :-)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 104
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9353
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1147
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 104
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9353
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1147
Składniki
Kaszę jaglaną nalezy opłukać na sicie. Następnie przesypać do garnka. Zalać wodą (2,5 szklanki) i gotować do czasu, aż kasza wchłonie wodę i będzie bardzo miękka (ok. 20 minut). Po przestudzeniu wymieszać kaszę z twarogiem, jajkiem i mąką, dodać szczyptę soli. Wyrobić jednolite ciasto (jeśli jest zbyt lepkie dodaję odrobinę mąki). Uformować wałki i kroić jak kopytka lub formować na kształt klusek śląskich. Wrzucić do wrzącej osolonej wody z dodatkiem oleju. Gotować kilka min. od wypłynięcia. Podawać ze słodką śmietanką. Jeśli na wytrwanie, to do ciasta dodaję więcej soli, pieprz i ulubione zioła. Smacznego :-)