Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 445
Dodano: 02.04.2020
Odsłon: 6698
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kaszę zalać szklanką wody, posolić i ugotować. Gdy cała woda się wchłonie, dodać odrobinę tłuszczu, przykryć i pozostawić na kilkanaście minut.
Po tym czasie do kaszy wbić jajko, dodać mąkę, wyrobić mikserem. Ciasto powinno się trochę kleić do rąk. Robić kulki wielkości orzecha włoskiego, panierować w mące, wrzucać na 4 minuty do osolonej, gotującej się wody.
Kluski wrzucić na patelnię z rozpuszczonym tłuszczem, chwilę podgrzać. Podawać ciepłe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 03 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super Przepis :)0 Kto głosował? | Odpowiedz