Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kluseczki z kaszy manny. Można serwować je zarówno na słodko z cukrem i masełkiem, jak i na słono z twarogiem i skwarkami. Są niezwykle szybkie i proste do zrobienia. Sprawdzą się na pożywny obiad lub kolację.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 974
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 827
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 974
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 827
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Składniki
Biały ser przerzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy kaszę mannę, jajko oraz szczyptę soli. Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Stolnicę oprószamy mąką. Z ciasta formujemy wałeczek, który następnie kroimy na małe kawałeczki.
Kluseczki z kaszy manny gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie przez około 2-3 minuty od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Ugotowane kluseczki serwujemy na ciepło polane roztopionym masłem i posypane twarogiem oraz cukrem. Smacznego!