Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kluseczki z kaszy manny. Można serwować je zarówno na słodko z cukrem i masełkiem, jak i na słono z twarogiem i skwarkami. Są niezwykle szybkie i proste do zrobienia. Sprawdzą się na pożywny obiad lub kolację.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Biały ser przerzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy kaszę mannę, jajko oraz szczyptę soli. Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Stolnicę oprószamy mąką. Z ciasta formujemy wałeczek, który następnie kroimy na małe kawałeczki.
Kluseczki z kaszy manny gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie przez około 2-3 minuty od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Ugotowane kluseczki serwujemy na ciepło polane roztopionym masłem i posypane twarogiem oraz cukrem. Smacznego!