Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kluseczki z kaszy manny. Można serwować je zarówno na słodko z cukrem i masełkiem, jak i na słono z twarogiem i skwarkami. Są niezwykle szybkie i proste do zrobienia. Sprawdzą się na pożywny obiad lub kolację.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Biały ser przerzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy kaszę mannę, jajko oraz szczyptę soli. Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Stolnicę oprószamy mąką. Z ciasta formujemy wałeczek, który następnie kroimy na małe kawałeczki.
Kluseczki z kaszy manny gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie przez około 2-3 minuty od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Ugotowane kluseczki serwujemy na ciepło polane roztopionym masłem i posypane twarogiem oraz cukrem. Smacznego!