Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i zdrowe kluski ziemniaczane z marchewką i prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4899
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4899
Składniki
Porcja obiadowa dla 2 osób. Ugotowane,rozgniecione i przestudzone ziemniaki umieszczamy w misce. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni, potem rozdrabniamy z pestkami dyni. Do ziemniaków dodajemy wszystkie składniki, zagniatamy tak by ciasto nie kleiło się nam do dłoni.
Z ciasta rolujemy dwa wałki, kroimy na kawałki i formujemy w dłoniach kulki. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia. Podajemy w duszonymi warzywami lub pieczonym mięsem.