Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo zabierałam się do zrobienia tych klusek gdyż nie było ochotnika do tarcia ziemniaków. Ale w końcu się udało :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7844
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1016
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13600
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7844
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1016
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13600
Składniki
Ziemniaki obrać. 1/4 ziemniaków ugotować i przecisnąć przez praskę. 3/4 ziemniaków zetrzeć na tartce o najmniejszych oczkach. Do osobnej miseczki dokładnie odcisnąć przez gazę sok. Odciśnięte ziemniaki dodać do ugotowanych. Poczekać chwilę, aż odciśnięty sok się ustoi po czym odlać wodę a zebraną na dnie miseczki skrobię dodać do ziemniaków. Dokładnie zagnieść z jajkiem i mąką (ja dodałam jeszcze majeranek). Uformować kluski. Gotować w osolonej wodzie ok. 20 min. Podawać z masłem lub skwarkami i cebulką. Smacznego :)