Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo zabierałam się do zrobienia tych klusek gdyż nie było ochotnika do tarcia ziemniaków. Ale w końcu się udało :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5850
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5847
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5850
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5847
Składniki
Ziemniaki obrać. 1/4 ziemniaków ugotować i przecisnąć przez praskę. 3/4 ziemniaków zetrzeć na tartce o najmniejszych oczkach. Do osobnej miseczki dokładnie odcisnąć przez gazę sok. Odciśnięte ziemniaki dodać do ugotowanych. Poczekać chwilę, aż odciśnięty sok się ustoi po czym odlać wodę a zebraną na dnie miseczki skrobię dodać do ziemniaków. Dokładnie zagnieść z jajkiem i mąką (ja dodałam jeszcze majeranek). Uformować kluski. Gotować w osolonej wodzie ok. 20 min. Podawać z masłem lub skwarkami i cebulką. Smacznego :)