Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo zabierałam się do zrobienia tych klusek gdyż nie było ochotnika do tarcia ziemniaków. Ale w końcu się udało :)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Ziemniaki obrać. 1/4 ziemniaków ugotować i przecisnąć przez praskę. 3/4 ziemniaków zetrzeć na tartce o najmniejszych oczkach. Do osobnej miseczki dokładnie odcisnąć przez gazę sok. Odciśnięte ziemniaki dodać do ugotowanych. Poczekać chwilę, aż odciśnięty sok się ustoi po czym odlać wodę a zebraną na dnie miseczki skrobię dodać do ziemniaków. Dokładnie zagnieść z jajkiem i mąką (ja dodałam jeszcze majeranek). Uformować kluski. Gotować w osolonej wodzie ok. 20 min. Podawać z masłem lub skwarkami i cebulką. Smacznego :)