Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z warzywami to pomysł na sycący obiad lub obiadokolację. Mają silny ziołowy aromat, podkręcony smakiem brukselki, cukinii, czosnku i cebuli. Kluski z ziemniaków bardzo łatwo się przygotowuje - po zrobieniu wyłóż całą porcję na półmisek i zaserwuj rodzinie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28753
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28753
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Po lekkim ostudzeniu obierz je ze skórek i przeciśnij przez praskę. Następnie połącz je z mąką. Oddziel porcję ciasta i wałkuj w rulon.
Odcinaj małe kawałki ciasta i lekko przyduś widelcem. Tak przygotowane kluski ziemniaczane wrzuć do wrzącej oraz osolonej wody. Gotuj przez 2 minuty od wypłynięcia.
Cebulę pokrój, a czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. W międzyczasie wrzuć do wrzącej wody brukselkę i gotuj do miękkości. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę oraz czosnek i smaż do zarumienienia.
Cukinię umyj i pokrój w cienkie plastry. Dodaj do cebuli i smaż na małym ogniu. Do warzyw dodaj pesto, wymieszaj. Dopraw całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, a następnie odłóż patelnię z ognia.
Na czystej patelni rozgrzej olej i wrzuć kluski. Smaż na małym ogniu, do uzyskania rumianego koloru i chrupiącej skorupki.
Podawaj kluski razem z warzywami. Na koniec oprósz całość ziarnami sezamu i listkami bazylii.