Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy kluski w każdej postaci. Postanowiliśmy troszkę poeksperymentować. Wyszło przesmacznie i kolorowo.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Następnie przeciskamy przez praskę do ziemniaków, dokładnie wyrabiamy z mąką i drobno posiekaną bazylią. Gotujemy w osolonym wrzątku, 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, wlewamy passatę. Pokrojoną w kostkę kiełbasę dodajemy do sosu razem z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i odrobiną majeranku. Sos odparowujemy (do ulubionej konsystencji). Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z kluskami, posypujemy posiekaną bazylią.